SAOPŠTENJE GOLF KLUBA Sarajevo

Poštovani,

s obzirom na neprimjerenu i uvredljivu izjavu koja je objavljena na društvenim mrežama od strane člana „Golf kluba Posušje“ Roberta Mandurića a koja može da naruši odnose između Golf klubova u Bosni i Hercegovini, to smatramo potrebnim da iznesemo naš stav u vezi sa tim događajem.

Golf klub Sarajevo je najstariji Golf klub u Bosni i Hercegovini i po logici stvari je do sada učinio najviše na promociji golfa u Bosni i Hercegovini. Kao svim pravim golferima bilo nam je drago kada su osnovani golf klubovi u Posušju, Mostaru i Zavidovićima, te u Republici Srpskoj. To je samo moglo da znači širenje i popularizaciju ovog džentlmenskog sporta i svega onog što on nosi sa sobom, a to su druženja i nova prijateljstva. U tom smislu, smatramo da neko ko namjerno ili slučajno naruši te postulate i suštinu golf igre, treba da snosi prvenstveno „golferske posljedice“, a ljudske kvalitete tog pojedinca će prosuditi i dati svoj odgovor vrijeme koje dolazi.

Indirektno smo dobili saznanja o sadržaju pismene korespodencije po ovom osnovu između „GK Krivaja“ i „GK Posušje“. Smatramo da ovo nije samo stvar između 2 golf kluba i da je „GK Posušje trebalo da se zvanično očituje sa svojim stavom i prema ostalim klubovima, a pogotovo prema Golf Asocijacija BiH kao krovnoj organizaciji golfa.

Mislimo da ne treba dopustiti da jedan pojedinac nanese štetu svemu dobrom što smo zajednički gradili dugo vremena.

Golf Klub Sarajevo