Međuklupski susreti

Međuklupski susret Golf Klubova Sarajevo - Kranjska Gora - Arboretum Ljubljana

Susret GK Kranjska Gora, GK Arboretum i GK Sarajevo trajao je tri dana - 07.07. - 09.07. na golf igralištima Finkenstein Villach, Golf Senza Confini Tarvisio Italia i Arboretum Ljubljana.

Uz dobro druženje i lijepo vrijeme, kao i , naravno, miješane flightove atmosfera je bila izvanredna. 

GK Kranjska gora je nakon igranja prvog dana Finkenstein Villach organizirala druženje na golf igralištu u Kranjskoj Gori. Predsjednik GK Granjska gora Gdin. Grega Benedik je uz zahtjevnu organizaciju i sam pripremao hranu za goste iz BiH.

Uz bogatu trpezu domaće vino i pivo, raspoloženje je bilo izvanredno.

Na golf terenu Kranjska Gora je organizovani takmičenje na Paru 3 za najbliži udarac do zastavice. Poslije nekoliko pokušaja drugih igrača, Dragan Palameta je ubacio hole in one i poslije toga je prestao interes za daljnje takmičenje. Proslava sjajnog rezultata Dragana Palamete je završila zalijevanjem Dragana šampanjcem od strane golferica GK Kranjska Gora. Uz odličnu organizaciju, druženje golfera iz Slovenije i BiH je trajalo do dugo u noć.

Sljedeći dan je organiziran turnir na golf terenima u Tarvisiu. To nam se pridružio i Urban Legat, nekadašnji Pro iz Sarajeva, koji to isto radi sada u Tarvisiu. Nakon igre je upriličen i ručak i konzumacija pića. 

U subotu, 09.07. je nastavljen međuklupski susret sa GK Arboretum, ponovo su domaćini GK Arboretum pokazali odličnu gostoljubivost za goste iz BiH.

Nakon odlično priređenog turnira, članovi GK Arboretum su također organizirali ručak uz proglašenje pobjednika međuklupskog susreta GK Arboretuma i GK Sarajevo.

Predsjednik GK Arboretum Gosp. Boris Zupančić je proglasio pobjednika GK Arboretum i uručio im prelazni pehar, koji će oni donijeti u Sarajevo , 09.09.2016 na sljedeći međuklupski susret.

Ovom prilikom se moramo zahvaliti Gregi Benediku  GK Kranjska Gora, Miranu Žebeljcu GK Arboretum i Samiru Smajiću GK Sarajevo, koji su idejni tvorci ovih susreta.

GK Sarajevo se još jednom zahvaljuje GK Kranjska Gora i GK Arboretum, koji su bili odlični domaćini i organizatori ovih susreta.

Novi susret je 9.9.2016 u Sarajevi, i GK Sarajevo će se potruditi da bude dobar domaćin novog susreta.