Završen Sarajevo Open u Ljubljani

 

Na odlično pripremljenom golf terenu Diners kod Ljubljane odigrana su dva turnira - već tradicionalni Sarajevo Open 2016. i klupski susret GK Diners i GK Sarajevo.

Po lijepom vremenu i odličnom druženju golfera iz Slovenije i Bih atmosfera je bila prijateljska i tri dana svi golferi su uživali u igri i druženju.

Rezultati međuklupskog susreta su bili u korist domaćina GK Diners.Sabrani su pet najboljih rezultata u brutto i netto kategoriji, gdje su domaćini ubjedljivo pobjedili u obje kategorije.

Rezultati su ipak bili u drugom planu. Ovo je bio prvi klupski susret GK Sarajevo i GK Diners i druženje je bio prevashodni cilj ovog susreta. Uzvratni susret je 22.07. kada je GK Sarajevo domaćin.

Druženje golfera na turniru Sarajevo Open je bilo izvanredno. Na ovom turniru učestvovali su golferi iz BiH, Crne Gore i Slovenije.Najbolji golfer na ovom turniru je bio Murat Hot sa 59 brutto poean (30,29) drugi je bio Zoran Palameta (48 poena) i treći je bio Ognjen Baroš (41 poen).

Kod Dama najbolja je bila Ljilja Srna sa 10 brutto poena.

U kategoriji gospoda netto najbolji je bio Tiho Parlov sa 57 poena, drugi je bio Goran Radonjić sa 56 poena, dok je treće mjesto osvojio Jasmin Selmanagić sa 52 poena.

Predsjednik GK Sarajevo, Zjajo Bahrudin je uručio predsjedniku GK Diners Marku Štirnu poklon u znak zahvalnosti za gostoprimstvo i sjećanje na prvi međuklupski susret naša dva kluba.

Iskrene čestitke članovima GK Diners na pobjedi, kao i golferima učesnicima Sarajevo OPena na osvojenim nagradama.

Članovi GK Sarajevo su organizatori i domaćini novog međuklupskog susreta u Sarajevu 22.07. i nadamo se da će atmosfera i raspoloženje biti ponovljeno iz Ljubljane.

Još jednom na kraju da se zahvalimo GK Diners na organizaciji oba turnira , kao i golferima iz BiH i Crne Gore na ućešću na oba turnira.