Smajić, Tankić, Bradić i Mirković pobjednici i pobjednice Turnira prijatelja

U organizaciji Golf Kluba Sarajevo danas je odigran Turnir prijatelja na kojem je učešće uzelo šesnaest igrača. Pored gosta-učesnika Anuara Kasmana, ostale učesnice i učesnici su predstavljali golf klubove Sarajevo, Betanija i PGA BiH. Turnir prijatelja je bodovan po Stableford sistemu,a igralo se po lokalnim i pravilima St Andrewsa. Sistemom žrijeba i HCP poena formirano je sedam flightova, no zbog izostanka šest učesnika, turnir je odigran sa sljedećim flightovima:

Flight 1: Samir Smajić, Nedim Čehajić, Igor Baroš
Flight 2: Dejan Šaran, Ognjen Baroš, Adnan Srna
Flight 3: Bahrudin Zjajo, David Wilson, Damir Bilalagić
Flight 4: Edin Arslanagić, Nekir Kukuruzović, Izo Tankić
Flight 5: Adnan Hadžić, Anuar Kasman, Mirjana Mirković, Lejla Bradić

Zajedničko mišljenje natjecatelja nakon održanog turnira je da su VF golf tereni u Sarajevu još jednom bili vrhunski pripremljeni, što je pomoglo da igra bude dinamična uprkos vremenskim neprilikama kojima su učesnici bili izloženi. Iako je temperatura u oblačnom Sarajevu bila ugodna, povremeni naleti kiše i relativna vlažnost su glavni krivci za otežanu igru i veliki broj kratkih udaraca koji se odrazio na rezultate.

Nakon osamnaest odigranih rupa, proglašeni su pobjednici i pobjednice Turnira prijatelja. U kategoriji gospode po bruto bodovanju prvo mjesto zauzeo je Samir Smajić sa 25 bruto poena. Drugo mjesto pripalo je Ognjenu Barošu sa osvojena 22 bruto poena, dok se na trećem mjestu našao Adnan Srna sa osvojenih 20 bruto poena. Sva tri pobjednika muške bruto kategorije članovi su GK Sarajevo. U kategoriji dama,  na prvom mjestu po bruto bodovanju našla se Lejla Bradić, članica GK Betanija, sa osvojenih 21 bruto poena.

U kategoriji gospode po neto bodovanju prvo mjesto zauzeo je Izo Tankić (GK Sarajevo) sa 59 neto poena. Drugo mjesto pripalo je članu GK Betanija Davidu Wilsonu sa 32 neto poena, dok je isto toliko poena zauzeo i gost-učesnik Anuar Kasman, osvojivši time treće mjesto u neto kategoriji za gospodu. U kategoriji dama po neto bodovanju, prvo mjesto osvojila je Mirjana Mirković iz GK Sarajevo sa 26 neto poena.

Pobjednicama i pobjednicima Turnira prijatelja uručeni su pobjednički pehari, a svi učesnici proveli su ugodno vrijeme nakon turnira na ručku u Golf Klub Restaurantu.

Arnel Šarić