Izborna skupština GK Sarajevo

Održana je izborna Skupština GK Sarajevo, najstarijeg i najmnogobrojnijeg golf kluba u Bosni i Hercegovini.

Izabrano je novo rukovodstvo a na čelu kluba u naredne četiri godine predsjedavati će Midhat Kulo, jedan od osnivača GK Sarajevo.

Skupština je izabrala i nove članove Upravanog odbora: Asim Selmanagić - Ćiro, Ljilja Srna, Mahir Kadrić i Džemo Borovima.

Za predsjednika Skupštine izabran je Asim Omanić, koji je bio predsjednik Skupštine kluba i u prošlom sazivu.

Na Skupštini, sada već bivši predsjednik GK Sarajevo Bahrudin Zjajo, se u kratkom obračanju članovima Skupštine, prije svega zahvalio bivšim članovima UO i u kratkim crtama rezimirao rad UO GK Sarajevo u proteklom periodu.

Novi predsjednik kluba Midhat Kulo za dosadašnji rad i promociju GK Sarajevo uručio je Bahrudinu Zjaji luksuzan poklon, naliv pero i olovku, koje je osmislio i napravio učitelj golfa Dejan Šaran,  a koje je sastavljeno od zlatnih dijelova i rodijuma ali i drveta hrast koje je raslo na golf terenu u Sarajevu, što je i najveći kuriozitet ovog specifičnog dara.

Na kraju sjednice svim članovima Skupštine GK Sarajevo, obratio se predsjedavajući Asim Omanić i zaželio kvalitetan rad novom rukovodstvu.

Skupština je završena oko 20 sati.

Obavještenje Izborna Skupština

 

 

IZBORNA SKUPŠTINA GOLF KLUBA 

Poštovani,

Ovim putem Vas obaviještavamo da će se Izborna Skupština GK Sarajevo održati u Golf Klub Restaurant na Golf terenu Sarajevo u srijedu, 25.04.2018.god. u 18:00 sati.

 

Golf Klub Sarajevo

SAOPŠTENJE GOLF KLUBA Sarajevo

 

 

SAOPŠTENJE GOLF KLUBA Sarajevo

 

Poštovani,

s obzirom na neprimjerenu i uvredljivu izjavu koja je objavljena na društvenim mrežama od strane člana „Golf kluba Posušje“ Roberta Mandurića a koja može da naruši odnose između Golf klubova u Bosni i Hercegovini, to smatramo potrebnim da iznesemo naš stav u vezi sa tim događajem.

Golf klub Sarajevo je najstariji Golf klub u Bosni i Hercegovini i po logici stvari je do sada učinio najviše na promociji golfa u Bosni i Hercegovini. Kao svim pravim golferima bilo nam je drago kada su osnovani golf klubovi u Posušju, Mostaru i Zavidovićima, te u Republici Srpskoj. To je samo moglo da znači širenje i popularizaciju ovog džentlmenskog sporta i svega onog što on nosi sa sobom, a to su druženja i nova prijateljstva. U tom smislu, smatramo da neko ko namjerno ili slučajno naruši te postulate i suštinu golf igre, treba da snosi prvenstveno „golferske posljedice“, a ljudske kvalitete tog pojedinca će prosuditi i dati svoj odgovor vrijeme koje dolazi.

Indirektno smo dobili saznanja o sadržaju pismene korespodencije po ovom osnovu između „GK Krivaja“ i „GK Posušje“. Smatramo da ovo nije samo stvar između 2 golf kluba i da je „GK Posušje trebalo da se zvanično očituje sa svojim stavom i prema ostalim klubovima, a pogotovo prema Golf Asocijacija BiH kao krovnoj organizaciji golfa.

Mislimo da ne treba dopustiti da jedan pojedinac nanese štetu svemu dobrom što smo zajednički gradili dugo vremena.

 

Golf Klub Sarajevo

Obavještenje

Obavještenje

GK Sarajevo obavještava svoje članove da je došlo do povećanja članarine za 2017.god.

Razlog povećanja je pristupanje Golf Saveza BiH Europskoj Golf Asocijaciji, čime se obaveze Golf Saveza BiH povećavaju prema EGA. GK Sarajevo je već 2016.god. platio uvećanje svoje obaveze prema GS BiH. To znači da GK Sarajevo mora uplatiti GS BiH 100 KM / članu u tu svrhu.

GK Sarajevo će zadržati isti iznos za svoje interne potrebe i sa novim iznosom članarine, jer ostatak ide na ime gore navedenih obaveza prema GS BiH.

Molimo članove GK Sarajevo da najkasnije do 20.3.2017.god. uplate iznos od 200KM po članu na Transakcioni račun kod Raiffeisen bank br. 1610000037430080.

Golferski pozdrav, 

Međuklupski susret GK Sarajevo - GK Diners Ljubljana

U Sarajevu,  24.07. odigran je povratni međuklupski susret golfera iz Sarajeva i Ljubljane. Izvanredno toplo i lijepo vrijeme kao i atmosfera druženja na golf terenu ali i druženju poslije takmičenja pridonijeli su odličnoj atmosferi cjelokupnog susreta.

Opširnije: Međuklupski susret GK Sarajevo - GK Diners Ljubljana

Međuklupski susreti

Međuklupski susret Golf Klubova Sarajevo - Kranjska Gora - Arboretum Ljubljana

Susret GK Kranjska Gora, GK Arboretum i GK Sarajevo trajao je tri dana - 07.07. - 09.07. na golf igralištima Finkenstein Villach, Golf Senza Confini Tarvisio Italia i Arboretum Ljubljana.

Opširnije: Međuklupski susreti

Završen Sarajevo Open u Ljubljani

Na odlično pripremljenom golf terenu Diners kod Ljubljane odigrana su dva turnira - već tradicionalni Sarajevo Open 2016. i klupski susret GK Diners i GK Sarajevo.

Opširnije: Završen Sarajevo Open u Ljubljani

Strana 1 od 13